Anaların öfkesi AKP'yi yıkacak!

İP öncü kadın tüm kadınları Atatürk'te birleşmeye çağırdı.

Anaların öfkesi AKP'yi yıkacak!

Taksim Gezi Parkıyla başlayıp tüm yurda yayılan Haziran Ayaklanmasında ki eylemlerde gözaltına alınan kadınlara yönelik onur kırıcı davranışlar, AKP'nin bozuk cinsellik anlayışı, Hükümetin 12 yıllık iktidarı döneminde kadınların elde ettiği hakların yerle bir olması, kadın ölümleri, 4+4+4 eğitim sistemi ile çocuk yaşta evlenmelerin önünün açılması, AKP'nin demokrasi paketi ve andımızın kaldırılmasına karşı Antalyalı kadınlar bir oldular, 'Anaların öfkesi AKP'yi yıkacak' diye haykırdılar. İP Öncü Kadın Antalya İl Başkanlığı'nın Kapalı Yol Kışlahan'da gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklamasında kadınlar, tüm kadınları yeniden Atatürk Cumhuriyeti'ni kurmak için mücadeleye çağırdı.

AKP'nin Bozuk Anlayışını Kadınlar Yerle Bir Edecek

Haziran direnişi ve sonrasında gerçekleşen bir çok eylemlerde gözaltına alınan kadınlara yönelik karakollarda uygulanan 'çıplak üst araması' nın onur kırıcı olduğunu belirten İP Öncü Kadın İl Başkanı Gülderen Erdem, kadınların onurlu karşı çıkışıyla AKP'nin bozuk cinsellik anlayışının yerle bir edileceğini söyledi. Kadınların Cumhuriyetle birlikte elde ettiği tüm değerlerin, AKP'nin 12 yıllık iktidarında altüst olduğunu kaydeden Erdem, "AKP şunu çok iyi bilsin ki Cumhuriyet değil, AKP yıkılacaktır" dedi.

Açılan, İhanet Paketidir

AKP'nin iktidarı süresince kadın ölümlerinin arttığını, 4+4+4 eğitim sistemiyle çocuk yaşta evlenmelerin çoğaldığını dile getiren Erdem, AKP'nin demokrasi paketini tüm yurttaşlar açısından değerlendirerek, "Açılmış olan demokrasi paketi değil, ihanet paketidir" ifadelerini kullandı. Erdem; "AKP'nin Demokrasi Paketindeki maddelerde bile kadın türban ile kapatılmakta, etnik bölünmelerin anayasalaşması, dilimize müdahale, Cumhuriyet kazanımları olan il ve ilçe isimlerinin değiştirilmesi, Anayasal hak olan eylemlerimize bile kota getirilmekte, THY verilen kurban derilerinin toplanması ellerinden alınarak tarikatların eline geçmesinin önü açılmaktadır. Cumhuriyet kazanımlarının yok edilmesini AKP'ye rağmen, onun ortaçağ karanlığını kadınlarımızın aydınlık yüzleri ile yok edeceğiz. Açılmış olan demokrasi paketi değil, ihanet paketidir. Bu millet ihanet paketini paketçilerin başına geçirecek, biz kadınlarda bu millete önderlik edeceğiz" diye konuştu.

Haydi Kadınlar Vatan Mücadelesine

Sözde demokrasi paketiyle Andımızın kaldırılmasına tepki gösteren Erdem, AKP Hükümetine seslenerek, "Andımızı kaldırmakla, içimizdeki Atatürk sevgimizi yok edebileceğinizi mi sanıyorsunuz?" diye sordu. Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini yeniden kurmak için kadınları Atatürk'te birleşmeye çağıran Erdem, "Ey Türk kadını, Yeniden Atatürk Cumhuriyeti için haydi vatan mücadelesine" dedi.

ADD, CKD, TÖVİŞ, TGB ve Eğitim-İş'in desteklediği eylemde Öncü Kadınlar, 'Anaların Öfkesi AKP'yi Yıkacak', 'Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Yurtseverlik Kalesi İşçi Partisi', 'Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak' ve 'Birleşe Birleşe Kazanacağız' sloganlarını attı. 'Anaların Öfkesi AKP'yi Yıkacak' ve 'Evlatlarımızla Omuz Omuza Vatan Savunmasına Evet, Savaşa Hayır' yazılı pankartların ardından Öncü Kadınlar, tek ses tek yürek olarak andımızı haykırdılar.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr