F-tipi KPSS sorularını servis etti: Sınava 20 gün kala imamlar logosuz kağıtlarda soruları getiriyordu

Milyonlarca adayın girdiği kamu personeli seçme sınavında F tipi imamların, sınavlardan 3 hafta önce soruları cemaat dershanelerine teslim ettiği ortaya çıktı. Bursa'da bir cemaat dershanesinde çalışan kayıt memuru Mehmet E. 'nin KPSS İddianamesine giren tanık ifadelerinde önemli ayrıntılar yer aldı.

F-tipi KPSS sorularını servis etti: Sınava 20 gün kala imamlar logosuz kağıtlarda soruları getiriyordu

KPSS sorularının F tipi örgüte sızdırılmasıyla ilgili iddiannamenin ayrıntıları belli oldu.

Bursa'da cemaat dershanesinde çalışan bir tanığın ifadeleri, milyonlarca adayın girdiği sınavlarda soru hırsızlığının nasıl yapıldığıını ortaya koydu. Dershanede kayıt memurluğu yapan Mehmet E. sınava 20 gün kala "cemaat imamlarının" logosuz kağıtlarla soruları getirdiğini anlattı.

"SORULARI İMAMLAR GETİRİRDİ: Sınava 20 gün kala cemaat imamları çanta içerisinde herhangi bir logo bulunmayan, adi kağıttan oluşan fotokopi soruları getirmekte, biz de öğrencilere bunları çözdürmekteydik. "

Mehmet E. askeri lise ve polis kolejine girecek F tipi öğrencilerin dershaneye kayıtlarının yapılmadığını ve cemaat evlerinde kaldıklarını aktardı. İddianamede "Devletle doğrudan savaş, yıpratıcı olacağı için "Fethullah Gülen yıkmak yerine ele geçirmeyi hedeflediği" belirtildi.

2010 yılındaki sınavda 120 sorunun hepsini doğru yanıtlayan 350 adaydan hiç biri tekrarlanan sınavda aynı başarıyı gösteremedi. Sadece 3 aday 110 net sayısına ulaşabildi. Savcılık bu duruma ve 100 net üzerinde başarı gösteren adaylarının bin 148’nin akraba, 896’sının karı koca olmasına dikkat çekti.

2010 yılındaki KPSS sınavına 3 gün kala şüpheliler arasında telefon trafiğinin yoğunlaştığı da savcılığın tespitleri arasında. İddianamede hakimlik, komiser yardımcılığı, polis akademisi sınavları ile diğer yıllara ait KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili de soruşturmalar yürütüldüğü ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr