Yoannis Kasulidis: Müzakereler zehirlendi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Enosis kararının doğru olmadığını söyledi, karardan geri adım attıklarını ileri sürdü. Kıbrıs müzakerelerinin zehirlendiğini belirten Kasulidis, Türk askerinin adadan gitmesi gerektiğini ifade etti. Aksi takdirde bizim için çözümün bir anlamı olmaz dedi.

Müzakereler zehirlendi dedi, Türk askerinin adadan çekilmesini istedi, Enosis kararından geri adım attıklarını ileri sürdü.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, müzakerelerde Kıbrıs sorununa çözüm bulunması konusunda umudunun kalmadığını söyledi, “yapılan hatalar ortamı zehirledi” ifadesini kullandı.

Milliyet’e konuşan Rum bakan, Enosis kararına değindi. Parlamentonun aldığı kararın doğru olmadığını belirten Kasulidis, bu kararda geri adım atıldığını da ileri sürdü.

Türk tarafıyla bir arada yaşayan tek devlet olabilmeyi umut ettiklerini ileri süren Rum bakan, Türk askeri ve garantiler konusunda da konuştu.

Ada’dan askerlerin çıkmasını isteyen Rum bakana İngiliz üsleri de soruldu. Bakan Kasulidis bu soruyu “İngilizleri bırak, o başka konu. O üsler terör tehditlerinde yardımcı oluyor” sözleriyle yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr

güney kıbrıs rum kesimi