Trump'tan DSÖ'ye süre

ABD Başkan Donald Trump, Dünya Sağlık örgütüne 30 gün süre verdi. Trump, “tek yol Çin’den bağımsız olduğunuzu gerçekten göstermeniz” dedi. Esaslı reform isteyen Donald Trump, aksi takdirde Dünya Sağlık Örgütü’ne sağlanan fonların kalıcı olarak durdurmak durdurulacağını açıkladı.

Trump'tan DSÖ'ye süre

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nü yine tehdit etti. ABD Başkanı, Dünya Sağlık Örgütü’nden esaslı reformlar istedi; “Tek yolunuz Çin’den bağımsız olduğunuzu gerçekten göstermek” dedi. Trump, 30 gün içinde istedikleri yapılmazsa ABD’nin sağladığı fonların “kalıcı olarak” donduracağını söyledi.

Trump, bu kez Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’a mektup yazdı. 4 sayfalık mektupta, DSÖ’nün koronavirüs salgınıyla mücadelesi ve Çin ile ilişkilerinin incelediği, bu araştırma sonucunda bir dizi sonuca varıldığı kaydedildi.

DSÖ’nün Vuhan’daki durumu yeterince incelemediğine savunan Trump, örgütün “pandemi” ilan etmekte geç kaldığını belirtti. Trump, “Çin’in virüs konusunda delili saklamaya çalıştığını" ileri sürdü.

ABD Başkanı, Ghebreyesus’dan ABD çıkarlarına hizmet etmesi ve Çin’i mahkum etmesini istedi.

Dünya Sağlık Örgütü 20 Ocak’ta Kovid-19 raporunu açıklamasına rağmen Trump yönetimi, 11 Mart’a kadar hiçbir önlem almamış ve pandeminin lider ülkesi haline gelmişti.

ulusal.com.tr

koronavirüs dünya sağlık örgütü trump dsö