Liderlerin mesajları ibrenin o koalisyona döndüğünü gösteriyor

Koalisyon arayışı sürecinde liderlerin verdiği son mesajlar ibrenin AKP-MHP ortaklığına döndüğünü gösteriyor. Başbakan Davutoğlu'nun HDP'yle koalisyon kapılarını kapatıp CHP'yi "şark kurnazlığıyla" itham etmesi dikkat çekti. AKP kulislerinde, Bahçeli'nin koalisyona MHP dışındaki tüm seçenekler denendikten sonra "evet" diyeceği konuşuluyor.

Liderlerin mesajları ibrenin o koalisyona döndüğünü gösteriyor

Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin AKP'nin işini kolaylaştırmasının ardından dikkatler partiler arasındaki mesaj alışverişinde.

Konya'da yerel bir televizyon programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında CHP ve HDP'yi eleştirdi. Önce CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "yüzde 60 blok" önerisine tepki gösterdi.

"Tam bir şark kurnazlığı içinde Kılıçdaroğlu, sağ olsun matematiği de çarpıtarak 'yüzde 60'lık bir blok' dedi. Parlamentoya girmeyenlerinde oylarını kendine yazdı, diğer partilerin oylarını kendine yazdı, İşte blok siyaseti, meclis başkanlığı seçimiyle çökmüş oldu. Karşımızda blok falan yok."

Söz HDP'ye geldiğinde daha net mesajlar verdi Davutoğlu. HDP'yle görüşmeye "kapalı olmadıklarını" ancak hükümeti bu partiyle kurmayacaklarını belirtti. "HDP ile koalisyonu makul görmüyorum" dedi.

AKP kulislerinde MHP'yle koalisyon kurulması ihtimali artık yüksek perdeden dillendiriliyor. Bahçeli'nin MHP dışındaki seçenekler denendikten sonra "milletin verdiği görevden kaçmayız" mesajıyla devreye gireceği konuşuluyor. MHP'nin böylece Türkiye'yi hükümetsiz kalmaktan kurtaran parti rolüne hazırlandığı ifade ediliyor.

Davutoğlu'nun da reddetmediği partiler arası görüşmelerde MHP'nin İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nı AKP'den istediği ileri sürüldü. Bahçeli'nin Yalçın Akdoğan ve Efkan Ala'yı olası bir koalisyonda istemediği de kulislerden yansıyan bilgiler arasında.

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaşarlılar Derneği'nin düzenlediği iftar yemeği öncesinde konuya ilişkin mesajlar verdi. "Yüzde 60 blok" diye tanımladığı CHP-MHP-HDP'nin koalisyon kurması seçeneğinin halen öncelikleri olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr