Kimi halkı darp eder, kimi önünde eğilir

Türkiye'nin en büyük maden faciasının meydana geldiği Soma'da; Başbakan Erdoğan bir yurttaşı darp etti, müşaviri bir genci tekmeledi. Soma faciasının meydana geldiği gün Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde de 23 katlı bir bina çöktü. Facia bölgesine giden bir bakanlık yetkilisi halkın karşısında eğilerek özür diledi.

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasının ardından, Başbakan Erdoğan'ın Soma'da bir yurttaşı darp ettiği işte bu görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde de 23 katlı bir bina devrildi, hükümet yetkilileri halkın karşısında eğilerek özür diledi.

Soma faciasının meydana geldiği 13 Mayıs günü Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pyongyang’da da 23 katlı bir bina çöktü. Facianın ardından bir bakanlık yetkilisi olay yerine gitti.

Faciayla ilgili Kuzey Kore resmi Haber Ajansı tarafından bir haber yayınlandı. İki ayrı fotoğrafla yayınlanan haberde, halkın karşısına geçen bakanlık yetkilisinin eğilerek özür dilediği duyuruldu.

Haberde, binanın kurallara uygun olarak yapılmadığı ve inşaatı denetleyen yetkililerin sorumsuzca davrandığı kaydedildi. Soma faciasının ardından bölgeye giden Başbakan Erdoğan ise hafızlara işte bu görüntülerle kazındı.

ulusalkanal.com.tr