Rus kaynak, Ulusal Kanal'a konuştu: Hedef Afrin'i Şam'a bağlamak

Rusya ateşkesi izleme merkezi kurmak için Afrin'e asker gönderdi. Rusya'nın Afrin'deki askeri varlığı tartışılırken, bir Rus kaynak, "Moskova'nın hedefinde Afrin'in Şam'a bağlanması var" dedi. Kaynak, Afrin'den Türkiye'ye yönelik bir saldırı yapılmasına Moskova'nın müsaade etmeyeceğini belirtti.

Rus kaynak, Ulusal Kanal'a konuştu: Hedef Afrin'i Şam'a bağlamak

Türk ordusu, El Bab'ı temizledi, namlular Menbiç'e çevrildi. Amerika, Türk ordusuna karşı Menbiç'e yığınak yapmaya başladı. Fırat Kalkanı sayesinde Menbiç'in el Bab'a yakın bölgeleri Suriye ordusuna bırakıldı. Suriye'deki savaş sahasında kartlar yeniden karılıyor.

Savaşa doğrudan müdahil olarak sahadaki dengeleri değiştiren Moskova'nın son hamlesi Afrin'e yönelik oldu. Rusya asteşkesi izleme merkezi kurmak için PYD'nin "kanton" ilan ettiği Afrin'e asker gönderdi.

Afrin'deki Rus askeri varlığı tartışılırken, Ulusal Kanal'a konuşan bir Rus kaynak, "Rusya’nın hedefinde Afrin’in Şam’a bağlanması var" dedi. Rus kaynak, "Rusya buradan Türkiye’ye yönelik bir saldırı yapılmasına izin vermez" ifadelerini kullandı.

Suriye siyasi çevrelerinde Münbiç ve Afrin’e Rus kuvvetlerinin varlık göstermesi Amerika'nın kuzeydeki etkinliğine ve TSK destekli ÖSO’nun varlığına karşı dengeleyici bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Rus askerlerinin Halep'te yapılan nevruz kutlamalarına katıldığı ortaya çıktı. Bölgedeki Rus askerlerinin komatanı olan Tümgeneral Andrey Volkov ise kutlamalar sırasında koluna YPG arması taktı.

HABER: MEHMET KIVANÇ

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya amerika afrin suriye pyd menbic Fırat Kalkanı moskova el bab şam kanton