"Kadın polisi öldürdüm"

Paris'teki market saldırısını düzenleyen ve polis operasyonu ile öldürülen Amedy Kolibaly'ye ait olduğu iddia edilen bir video ortaya çıktı. Coulibaly olduğu öne sürülen videodaki kişi, IŞİD üyesi olduğunu ve Paris'teki saldırıda bir kadın polisi öldürdüğünü söylüyor.r...

"Kadın polisi öldürdüm"

Fransa'nın başkenti Paris'teki market baskınında öldürülen saldırgan Amedy Kolibali'ye ait olduğu iddia edilen bir video yayınlandı.

Görüntülerde, IŞİD bayrağı önünde konuşma yapan silahlı kişi, IŞİD üyesi olduğunu ve Paris'te saldırıda bir kadın polisi öldürdüğünü söylüyor.

Associated Press'in haberine göre, radikal İslamcı örgütleri takip eden SITE İntelijans Grup adlı kuruluş, videodaki kişinin Coulibaly olduğunu teyit etti. Ancak bu bilgi, başka kaynaklarca doğrulanmadı.

Kendisini Ebu Bassir Abdullah el Afriki ismiyle tanıtan kişi, "Ben başından beri Hilafet'in askeriydim. Grubumuz saldırıdan önce koordineli bir şekilde çalıştı. Fransa yaptıklarından dolayı meşru bir hedef" ifadesini kullandı.

Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kuaşi kardeşlere yardım ettiğini de belirten Kolubaly, "Bazı şeyleri birlikte, bazı şeyleri etkiyi artırmak amacıyla ayrı yaptık dedi.

ulusalkanal.com.tr