Özel Harekat, PKK’yı “Ejder” ile temizleyecek

Terörle mücadelede "Ejder" sahaya iniyor. Özel Harekat Polisleri bundan böyle, tarasımı ve mühendisliği tamamen milli olan zırhlı araç Ejder Yalçın adı verilen zırhlı araçları kullanacak. Ejder'ler el yapımı patlayıcı, mayın, roket dahil her türlü bombaya karşı tam koruma sağlayan zırhlı araçlar kritik illere gönderilecek.

Özel Harekat, PKK’yı “Ejder” ile temizleyecek

Bombalı saldırılara karşı tam dayanıklı. Gece görüş özellliğine sahip, içeriden kumandalı... Tasarımı ve mühendisliği tamamen yerli. Ejder Yalçın'lar artık sahaya iniyor.

Ejder Yalçın'lar özel timin envanterine giren zırhlı araç. Emniyet Genel Müdürlüğü, ilk etapta 11 adet Ejder satın aldı. Hakkari, Şırnak, Tunceli ve Mardin’deki operasyonlarda kullanılan Ejder'lerde şimdiye kadar hiçbir kayıp yaşanmadı. Ejder'lerden 50 tane daha sipariş verildi. Her biri 550 bin Avro değerinde olan 4×4 zırhlı araçlar terör eylemleri açısından "kritik" illere gönderilecek.

Ejder Yalçın, el yapımı patlayıcı, mayın, roket dahil her türlü bombaya karşı tam koruma sağlıyor.

Araç, bir tim kapasiteli. Yüzde 70 meyilli arazide tırmanabiliyor. Lastiklerine mermi isabet etse dahi 50 kilometre yol gidebiliyor.

Silah kulesine monte edilen ağır makinalı tüfek ve bomba atar içeriden kumandayla ateşleniyor. Çatışmalarda kuleye çıkmaya gerek kalmadan içerinden yaylım ateşi yapılabiliyor.

Kuleye; makinalı tüfek dışında uçaksavar ve bomba atar da yerleştirilebiliyor. Kulede sis havanları da bulunuyor.

Araçta gece ve gündüz görüşlü optik kamera sistemi de mevcut. Yani teröristle gece karanlığından faydalanmak istese de Ejder'ler tam isabetle sonuç alabiliyor.

ulusalkanal.com.tr