Türkiye, Gazze'nin elektrik sorununu için Filistin ile görüştü

İsrail'le varılan anlaşma sonrasında Türkiye, Gazze'nin elektrik sorununu çözmek için çalışmalara başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından bir heyet Filistin Enerji ve Doğal Kaynaklar Yönetimi PENRA'nın yetkilileriyle görüştü.

Türkiye, Gazze'nin elektrik sorununu için Filistin ile görüştü

İsrail'le yapılan mütabakat sonrası Gazze'ye yardım gemisi gönderen Türkiye şimdi kentin elektrik krizini çözmek için düğmeye bastı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından bir heyet FilistinEnerji ve Doğal Kaynaklar Yönetimi PENRA'nın yetkilileriyle görüştü.

Görüşme PENRA'nın Gazze’deki merkezinde gerçekleşti.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Safa Öztürk, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, PENRA Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil ve Filistin Dışişleri Bakanlığı Gazze Temsilcisi Gazi Hamad arasındaki görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Gazze şeridinde 10 yıldır devam eden krizin acil çözüm aşamaları belirlendi. Elelktrik santrallerinin genişletilmesi, santralin mazot yerine İsrail’den Gazze'ye döşenecek boru hattıyla doğalgazla beslenmesi öne çıkan görüşler arasında.

ulusalkanal.com.tr

türkiye filistin elektrik gazze