Ukrayna krizi büyüyor!

Ukrayna Ordusu'nun ülkenin doğusundaki operasyonları sürüyor. Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki çatışmalarda hafta sonunda 48 kişinin öldüğü bildirildi. Rusya topraklarına düşen bir top mermisi nedeniyle de bir Rus vatandaşı yaşamını yitirdi.

Ukrayna'nın Ordusu'nun Donetsk şehrini kuzey, güney ve batıdan kuşatması sürüyor. Çatışmaların Lugansk, Donetsk, Strelkov, Karlovka ve Seversk’de şiddetini arttırdığı hafta sonunda 48 kişinin öldüğü bildirildi.

Ukrayna'dan bağımsılık isteyen isteyen öz savunma güçleri savaşçılarını ağırlıklı olarak Donetks şehrinde topladı. Kuşatma altındaki şehirde canını kurtarmaya çalışan insanlar evlerini terk etmeye başladı.

Ülkenin Lugansk bölgesi de hafta sonu şiddetli çatışmaların yaşandığı yer oldu. Lugansk Kent Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Lugansk havaalanı bölgesinde ordu ile öz savunma güçleri arasındaki çatışmalarda 6 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Çatışmalar nedeniyle Ukrayna - Rusya ilişkilerinde tansiyon yükseldi. Ukrayna Ordusu'nun Pazar günü gerçekleştirdiği havan topu saldırısında, Rusya’nın Rostov Bölgesi’nde yaşayan bir Rus vatandaşı yaşamını yitirdi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin "Devam etmekte olan savaş, kendi topraklarında yaşamakta olan Rus vatandaşlarını da tehdit etmeye başlamıştır. Bu durum tepkisiz kalamaz" dedi.

Rusya'nın çatışmalara müdahale edip etmeyeceği konusu ise halen belirsiz. Ukrayna'nın operasyonları kopnusunda Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin sessizliğini koruyor. Öte yandan yaklaşık 7,000 Rus askerinin sınırda hazır beklediği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

rusya Ukrayna Donetsk Lugansk