Uğur Kurt'un davasında bir arpa boyu ilerleme yok

Okmeydanı'nda 22 Mayıs günü sistemli kışkırtmanın yaşandığı olaylarda kör kurşunların hedefi olup yaşamını yitiren Uğur Kurt'un soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı. Soruşturmada, ne Kurt'u vuran polis ifadeye çağrıldı, ne de yüzü maskeli molotofçuların kimliği belirlendi. Şüpheliler görüntülerde açıkça yer alırken, savcının 18 Temmuz'a kadar izinli olması nedeniyle soruşturma ortada kaldı.

İstanbul Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili soruşturma ortada kaldı. Savcı izine çıktı, ne yüzü maskeli molotfçular ne de Kurt'u vuran polisle ilgili işlem yapıldı.

22 Mayıs'taki Okmeydanı olayları, polis aracına atılan bu molotofun ardından sertleşti. Molotof, aracın alev almasına neden oldu, polisler derhal silahlarını çekti.

Bazı polisler, "sıkma" diye uyarsa da ateş açıldı.

Ancak silahlar molotofun geldiği yöne değil, Cemevi'nin olduğu bölgeye yönelmişti. Bu sırada Uğur Kurt başından vuruldu.

Bu olayın üzerinden tam 42 gün geçti. Balistik raporu ile Uğur Kurt'u öldüren polis tespit edildi. Olay yerindeki ajans kameramanlarının görüntülerinden bile şüpheli polisin kimliği belirlendi. Ancak o polis ifadeye çağrılmadı.

Olayların başlamasına neden olan molotofu atan yüzü maskeli eylemcilerin kimliği ise hiç tespit edilmedi.

Soruşturmayı yürüten savcı ise izne çıktı. Savcı Hasan Yılmaz 18 Temmuz'a kadar izinli olacak.

ulusalkanal.com.tr

dava okmeydanı uğur kurt