MİT TIR'ları iddianamesinde skandal ayrıntı

Adana'da 13 jandarmanın casusluktan yargılanacağı iddianamede yıllardır savaşan Suriye Devleti ile El Kaide arasında işbirliği olduğu iddia edildi. İşte Suriye'ye mühimmat taşıyan MİT Tırları'nın durdurulması ile ilgili iddianameyi hazırlayan savcının delilsiz Suriye yorumları.

MİT TIR'ları iddianamesinde skandal ayrıntı

Suriye'ye mühimmat taşıdığı ortaya çıkan MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili iddianamede Suriye Devleti ile ilgili tuhaf iddialar yer aldı. Savcı, "Suriye devleti ile El Kaide ve IŞİD gibi terör örgütleri arasında ciddi bir çatışma yaşanmadığını öne sürdü.

Adana Başsavcıvekili Ali Doğan'a göre; Suriye devleti yıllardır fiili olarak savaştığı El Kaide ve İŞİD gibi radikal dinci terör örgütleriyle işbirliği içinde. İddia ile ilgili hiç bir somut delil sunulmadı. Konu kamuoyunda sıklıkla gündemende denildi ancak iddiayı kimin ne zaman, nasıl gündeme getirdiği belirtilmedi.

İddianamede "El Kaide'nin Niğde'deki terör saldırısı gibi eylemlerle Suriye Devleti tarafından Türkiye'ye karşı kullandığı öne sürüldü, ancak bu iddia ile iglili de bir tespite yer verilmedi.

13 jandarmanın casusluktan yargılanacağı iddianamede, şüphelilerin amacı "Türkiye'yi Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Lahey Adalet Divanı'nda yargılatmak" olarak belirtildi. İddianameye göre şüpheliler, "Suriye'ye karşı Türkiye'nin elini zayıflatmak" istedi. Savcılık MİT'in Suriye'ye mühimmat taşımasını ise yasal faaliyet olarak tanımlandı.

İddianamede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Esed" olarak anılması da dikkat çekti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

MİT suriye adana el kaide ışid mit tırları