New York Times: Halk olup bitenden terör örgütünü sorumlu tutuyor

New York Times gazetesi Güneydoğu'ya gönderdiği muhabirinin "Hendeklerin arkasında" başlığıyla hazırladığı dosya haberini yayınladı. Haberde halkın hendeklerden rahatsızlık duyduğu ve PKK içinde çatlaklar olduğuna yer verildi.

ABD’li New York Times gazetesi terör operasyonlarının sürdüğü Güneydoğu’ya gitti teröristlerle görüştü.

"Türkiye'nin gizli savaşındaki barikatların ardında" başlıklı haberde muhabir Robert Worth'un izlenimlerine yer verildi. 19 sayfalık dosya haberde Ömer Aydın isimli üst düzey bir PKK’lının kendisine hayat hikayesini anlattığını belirten ABD'li muhabir "İsyancılar sömürgeleştirilmiş ve malına mülküne el konmuş insanların sesi olduklarını iddia ettiler." dedi.

PKK içinde sessiz de olsa çatlak seslere şahit olduğunu keydeden New York Tımes muhabiri; "24 yaşındaki Silvan doğumlu PYD'li kadın keskin nişancı sonuç getirmeyen bir şey uğruna ölmek istemiyorum dedi." ifadelerine yer verdi

Cizre ve Nusaybin'de hendeklerin arkasında teröristlerle vakit geçiren ABD'li muhabir yaşananları "savaş" ifadesiyle özetledi. "Kürtler PKK'nın devletle savaşmasının delilik olduğunu söylediler" diyen Worth, bir vatandaşın "Gençler barikatlar kurup hendekler kazdıklarında onları uyardık. Sonucu görüyorsunuz". sözlerine de yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

New York Times