TGB Avrupa Soma için seferber oldu

TGB Avrupa, yerin 20 metre altında Bochum Maden Ocaklarında açıkladı:

TGB Avrupa Soma için seferber oldu

`24 Mayıs`ın tüm geliri Soma’ya`

Türkiye Gençlik Birliği Avrupa Genel Başkanı Tunç Akkoç, 24 Mayıs’ta Almanya‘nın Oberhausen şehrinde düzenleyecekleri Gençlik Şöleni’nden elde edecekleri tüm geliri Soma’ya göndereceklerini açıkladı. Akkoç, 2000 yılına kadar işletilen ve şu an müze olarak kullanılan Bochum Maden Ocaklarında, yerin yaklaşık 20 metre altında yaptığı açıklamada, “ Türkiye’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ve Türkiye Barolar Birliği’nin önderliğinde başlatılan kampanyaya bütün gücümüzle destek veriyoruz. 24 Mayıs etkinliğinin tüm gelirlerini Soma’ya ulaştırıyoruz“ dedi.

Soma’nın Türkiye’nin vicdanı olduğunu vurgulayan Akkoç, sözlerine şöyle devam etti: “Yüreğimiz Soma’da vicdanlarımız ayakta. Bugün SomaTürkiye’nin vicdanıdır.Türkiye dört elle vicdanına sarılıyor. Bizler burada Almanya’da vicdansızlara inat 24 Mayıs’ta Soma’ya sarılıyoruz. 24 Mayıs’ta madenciler için, emekçiler için, Somalı kardeşlerimiz için bir araya geliyoruz. 24 Mayıs’ta el ele veriyoruz. Onlarca Türk Derneği, binlerce yurttaşımız Almanya’da, Avrupa’da seferber oldu. 24 Mayıs’ta Soma için 19 Mayıs ruhunu Gezi ruhunu yeniden yaşatıyoruz.“

Oberhausen König Pilsener Arena’da düzenlenecek etknlikte, Duman Grubu, Cem Adrian, Resul Dindar, Erkan Oğur, Grup Çığ ve Güvenç Dağüstün sahne alacak. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gazeteci Soner Yalçın ve Gezi şehitleri aileleri de birer konuşma yapacak.

ulusalkanal.com.tr

tgb avrupa soma