Hajiyev Ulusal Kanal'a konuştu: Asya ve Avrasya yükselişte

"Ekonomi batıdan değil, doğudan geldi. Asya'da büyük ekonomik gelişmeler var. Avrasya'nın geleceği iyi olacak". Karadeniz'e kıyısı olan 12 ülkenin oluşturduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Genel Sekreteri Asaf Hajiyev dünyanın ekonomi geleceği ile ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Dünya ekonomisinde Atlantik ve Avrupa'nın gerilemesine rağmen Asya ve Avrasya yükselişte.

Büyük yatırımlar ve yüksek üretim gücü Avrasya'yı ekonomik olarak sürekli ön plana çıkarıyor. Bu nedenle dünyanın siyasi ve ekonomik ağırlık Batıdan doğuya kayıyor tespiti yapılıyor.

Avrasya'nın yükselişi o kadar önemli bir hale geldi ki başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok siyasi ve ekonomik oluşum çökmekte olan batı sistemi yerine yönünü doğuya çevirmek istiyor.

Karadeniz'e kıyısı olan 12 ülkenin oluşturduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenteler Asamblesi de doğudaki yükselişi keşfeden oluşumlardan.

Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan KEİPA genel Sekreteri Asaf Haciyev, dünyaya ekonominin batıdan değil doğudan geldiğini söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, Türkiye ve Azerbaycan'ın Avrasya için önemine dikkat çeken Haciyev, tekonolojik yatırımlar ile Avrasya'nın daha da gelişeceğini belirtti.

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr