Meclis'in bütçe maratonu devam ediyor

Meclis’in bütçe maratonu kaldığı yerden devam ediyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaklaşık 6 milyar 826 milyon liralık bütçesi görüşülüyor. Bakanlık bütçesinin 4 milyar lirası cari bütçeye ayrıldı. Türk Tarih Kurumu’nun bütçesi yaklaşık 24 milyon lira artırıldı.

Meclis'in bütçe maratonu devam ediyor

Meclis'in 1 ay boyunca gündeminde bulunacak bütçe maratonu devam ediyor.

21 Ekim’de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na başlayan 2021 yılı bütçe kanun teklifinde geçen hafta bütçenin geneli, Sayıştay raporları ve Meclis bütçesi görüşülmüştü. Bu hafta ise bakanlıkların bütçesi ele alınacak.

Haftanın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu Meclis Tören Salonu’nda Ak Parti Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı. CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin geniş bilgi vermesini istedi.

Toplantının devamında Ersoy, bakanlığın 2021 bütçesini sundu. Bütçede Kültür ve Turizm Bakanlığına yaklaşık olarak toplam 6 milyar 826 milyon lira ayrıldı.

Bakanlığa bağlı olan Türk Tarih Kurumu’nun 2021 bütçesi 40 milyon 575 bin lira, Türk Dil Kurumu’nun bütçesi de 23 milyon 600 bin lira olarak öngörüldü. Türk Tarih Kurumu’nun bütçesi geçen yıla göre yaklaşık 24 milyon lira artırıldı.

Bu kurumların yanı sıra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 2021 bütçesi yaklaşık 224 milyon 213 bin lira olarak tahmin edildi. Kurumun Başkan Vekili Esat Çıplak 1 Ocak 2020 ila 30 Ekim 2020 arasında Üst Kurula toplam 263 bin 243 vatandaş bildirimi geldiğini açıkladı.

3 Kasım günü ise komisyonda Tarım ve Orman Bakanlığı ile ona bağlı kurumların bütçesi masaya yatırılacak.

ulusal.com.tr

bütçe Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Türk Tarih Kurumu