Teröristlerin komuta ve cephanelik yeri yerle bir edildi

Suriye'nin kuzeyinde PYD ve IŞİD gibi terör örgütlerine yönelik Fırat Kalkanı harekatı 4. gününde. Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus'a bağlı Tilemarne köyündeki PYD hedeflerini toplarla ve savaş uçaklarıyla vuruyor. Askeri kaynaklar, Türk savaş uçaklarının Cerablus'ta bir cephanelik ve komuta yerini de imha ettiğini belirtti. Bölgeye 10 tank ve 50 personel daha gönderildi. Bölgedeki birliklere “PYD Cerablus'a harekat ederse vurun” emri verildi.

Teröristlerin komuta ve cephanelik yeri yerle bir edildi

Türkiye'nin Amerikan İsrail koridoruna darbe vuran Fırat Kalkanı harekatı 4. gününe girdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus'a bağlı Tilemarne köyündeki PYD hedeflerini savaş uçakları ve toplarla vuruyor.

Sputnik'in haberine göre, saat 10.00'da havalanan savaş uçakları Cerablus'un 8 kilometre güneyindeki köyde PYD hedeflerini vurdu.

Bombardımanın sesi Karkamış'tan da duyuldu.

Askeri kaynaklar, Türk savaş uçaklarının Cerablus'ta bir cephanelik ve komuta yerini de imha ettiğini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’ye 10 tank ve 50 kadar personel takviyesi yaptı. Böylece bölgedeki asker sayısı 380'e tank sayısı da 40'a yükseldi. Zırhlı personel taşıyıcıların sayısı da 20.

Takviyenin, Batı'ya doğru yapılacak bir harekata destek ve PYD'nin saldırılarına daha etkin yanıt vermek amacıyla yapıldığı belirtildi.

PYD'nin Cerablus'a doğru hareket etmesi halinde bölgedeki birliklere de “vurun emri” verildi.

Bölgede mayın arama-tarama çalışmaları da sürüyor. Sınırdaki topçu birlikleri ise bölgeyi korumak için terör hedeflerine zaman zaman topçu atışları yapıyor.

Türk kızılayı da Cerablus'a giderek sıcak yemek dağıttı.

ulusalkanal.com.tr

teröristler