Ramazan Akyürek: Sen ne yapıyorsun? Bu rapor bizi yakar

"Sen ne yapıyorsun? Bu rapor bizi yakar" dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, 2008 yılında Dink cinayetini araştıran polis başmüfettişine bu sözlerle bilgi vermedi. Akyürek ve başmüfettiş Levent Yarımel arasındaki görüşme Dink iddianamesiyle gün yüzüne çıktı...

Ramazan Akyürek: Sen ne yapıyorsun? Bu rapor bizi yakar

Fethullah sicilli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in Hran Dink cinayetini raporlaştıran müfettişlere, "Bu rapor bizi yakar" diyerek bilgi vermediği ortaya çıktı.

2008'de Dink cinayetini soruşturmakla görevlendirilen Teftiş Kurulu müfettişleri dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'e takıldı. Polis başmüfettişi Levent Yarımel'i İshibarat Dairesi'ne çağıran Ramazan Akyürek, "sen ne yapıyorsun, bu rapor bizi yakar" diyerek müfettişi engelledi. Başmüfettişler incelemelerini tamamlamak için emniyet istihbaratındaki bilgisayarların işlem kayıtları ile "Dink'in öldürüleceği ve tetiği Ogün Samast'ın çekeceğine" dair istihbarat raporlarını talep etti. Taleplere sinirlenen Akyürek bilgi vermediği gibi başmüfettiş Yarımel'in istihbarat dairesi bilgisayarlarında inceleme yapmasına da izin vermedi.

Bu aşamada Mülkiye Müfettişi Şükrü Yıldız'ın devreye girerek, raporda Ramazan Aküyerek ve Ali Fuat Yılmazer'i aklanmasını sağladı. Şüpheliler arasındaki müfettiş Yıldız olayı İstanbul İstihbaratı'na yıkarak cinayeti gizlemekle suçlandı.

Başmüfettiş Levent Yarımel'in yaşadıkları Dink cinayetinde kamu görevlilerinini rolü iddianamesi ile ortaya çıktı. Cumhuriyet savcısı Gökalp Kökçü iddianamede Yarımel'in yeminli ifadesine yer verdi.

Ramazan Akyürek ve ekibi Dink davasına bakan mahkeme başkanı Erkan Canak'ı da kontrol altında tutmaya çalıştı. İstanbul'da ikamet eden Canak'ın Ankara'daki İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yasa dışı dinlendiği belirlendi.

Erkan Canak sahte isimle İBDA-C üyesi gibi gösterildi. Dinlemeye ilişkin evraklar istendiğinde ise Emniyet arşivindeki belgelerin imha edildiği anlaşıldı. İddianamede F tipi örgütün yargılama sürecini kontrol etmeye çalıştığı ifade edildi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

ramazan akyürek