Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda üç tenisçimiz ana tabloda

Türk tenisinde büyük gurur! Sezonun ikinci büyük Grand Slam turnuvası olan Fransa Açık tenis turnuvasına, ilk kez üç Türk tenisçi ana tablodan katılma hakkı kazandı. Kadınlarda Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, erkeklerde ise Marsel İlhan ülkemizi temsil edecek.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda üç tenisçimiz ana tabloda

Türk tenis tarihinde ilk kez bir grand slam turnuvasında üç sporcumuz ana tabloda mücadele edecek.

Sezonun ikinci büyük tenis turnuvası olan Roland Garros yani Fransa Açık tenis turnuvasında kadınlarda Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, erkeklerde ise Marsel İlhan Türkiye’yi temsil etmek için korta çıkacak.

Bir yılda sadece dört defa gerçekleşen Grand Slam turnuvaları içinde toprak kortta oynandığı için Fransa Açık turnuvası ayrı bir öneme sahip.

Ön eleme maçlarından galibiyetle ayrılarak ana tabloya kalmayı başaran sporcularımız büyük sevinç yaşarken, Fransa’da yaşayan yurttaşlarımızı kendilerine destek olmaya çağırdı.

Bu turnuvada daha önce erkekler tenisinde Marsel İlhan ana tabloda mücadele etmeyi başarmıştı. Ancak kadınlar tenisinde Türkiye ilk kez en üst düzeyde temsil edilmiş olacak.

Fransa Açık Tenis turnuvasına bir numaralı seri başı Sırp Novak Djokovic büyük favori olarak katılırken, “toprağın kralı” olarak bilinen İspanyol Rafael Nadal da Fransa’da zafere ulaşmaya çalışacak.

ulusalkanal.com.tr