Eğitim savunmasız

2014 - 2015 eğitim öğretim yılına girerken okullarda yaşanan kaos Antalya'da bir eğitimciyi hastanelik etti. Olay dün mesai saatini bitimine yakın Antalya Çıraklık Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti. Okula kayıt yaptırmak için gelen veli Müdür Yardımcısı Osman Tepe'yi tehdit ederek darp etti. Saldırı sonucu ağır yaralanan Tepe Adli Tıp'a giderek iş göremezlik raporu aldı. Bu şiddete tepki Antalya Eğitim-İş'ten geldi; ''Eğitimciler savunmasız bırakıldı'' dedi.

Eğitim savunmasız

2014 - 2015 eğitim öğretim yılına girerken okullarda yaşanan kaos Antalya'da bir eğitimciyi hastanelik etti. Olay dün mesai saatini bitimine yakın Antalya Çıraklık Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti. Okula kayıt yaptırmak için gelen veli Müdür Yardımcısı Osman Tepe'yi tehdit ederek darp etti. Saldırı sonucu ağır yaralanan Tepe Adli Tıp'a giderek iş göremezlik raporu aldı. Bu şiddete tepki Antalya Eğitim-İş'ten geldi;

''Eğitimciler savunmasız bırakıldı'' dedi.

Öğrenci velisi okula verdiği evrakların eksik ve yıpranmış olduğu gerekçesiyle Müdür Yardımcısı Tepe tarafından uyarılınca öğretmene karşı şiddet kullandı. Olayın ardından ağır yaralanan Tepe'ye Adli Tıp 4 günlük iş göremez raporu verdi. Yaşanan olaydan İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün haberi olmadığı ortaya çıktı.

Bu saldırıya tepki Antalya Eğitim-İş Şubesinden geldi. Şube Başkanı Mehmet Balık gelinen noktada okul çalışanları, öğretmenler ve okul idarecilerinin savunmasız bırakıldığını dile getirdi.Balık, Türk ordusuna yönelik başlatılan itibarsızlaştırmanın bugün doktora ve son olarak öğretmenlere yöneldiği tespitinde bulundu. AKP iktidarının uygulamalarıyla mücadele edeceklerini belirten Balık, iktidarın adama olmayacaklarını, devlet memuru ve devletin adamı olamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yaşanan bu gelişmeyi Yönetici Atama Yasası kapsamında değerlendiren Balık, bu tür şiddet olaylarını 'yandaş atamalarının yol açtığı kargaşanın sonucu' olarak niteledi. Balık, Başta il milli eğitim olmak üzere sorumlu yöneticileri istifaya çağırdı.

Balık,Eğitim-İş Sendikası olarak haksızlığa uğrayan kamu çalışanlarının yanında olacaklarını belirtti.

Şiddete maruz kalan Müdür Yardımcı Osman Tepe yasal yollara başvuracağını dile getirdi.

Haber: Barış Yurteri - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA