Halet Çambel son yolcuğuluna uğurlandı

Muğla, koca çınarına ağladı. Türk arkeolojisinin duayen isimlerinden 98 yaşındaki Profesör Doktor Halet Çambel, Akyaka Beldesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Arkeolojisinin duayen isimlerinden İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Profesör Doktor Halet Çambel son yolculuğuna uğurlandı.

98 yaşındaki Profesör Doktor Halet Çambel için ilk önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde tören düzenledi. Çambel'in tabutuna üzerinde `Karatepe'nin Anası' yazılı örtü serildi. Karatepe-Arslantaş Höyüğü onun sayesinde tarih sayfalarına yazıldı.

Tören Çambel'in Özgeçmişiyle başladı.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı'nın yanı sıra bir çok akdemisyen katıldı.

Törenin ardından Çambel'in cenazesi Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Beldesi'ne götürüldü.

Halet Çambel, eşi Nail Çakırhan'ın mezarının yanına defnedildi.

Çambel, Türk Tarih Kurumu adına Kırşehir Hashöyük'teki kontrol kazısını gerçekleştirdi. 1946 yılına kadar Dr. Bossert ile birlikte Anadolu'da araştırma gezileri yaptı. Karatepe-Arslantaş Höyüğü'nde Bossert tarafından başlayan kazı çalışmalarına 1952'den sonra başkanlık etti. 1976'da TÜBİTAK'a bağlı bir Arkeometri Ünitesi kurulmasına katkıda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

muğla halet çambel