IŞİD Ayn El Arap'a ikinci kez saldırdı

IŞİD 6 ay sonra, yeniden Ayn el Arap'a saldırdı. Sabah saatlerinde Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir bölgede bomba patladı. Patlamanın hemen ardından da IŞİD 3 koldan saldırıya geçti. Çatışmaların kent merkezine kadar sıçradığı öğrenildi. Saldırıyı yapan IŞİD militanlarının Türkiye'den geçiş yaptığı iddia edildi ancak Dışişleri Bakanlığı iddiaları yalanladı

IŞİD Ayn El Arap'a ikinci kez saldırdı

Önce bomba yüklü bir araç Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki yerleşim yerinde...

Sonra bir başka araç PYD'ye ait bir kontrol noktasında patlatıldı. Türkiye'nin güney sınırının Suriye bölümünde art arda yapılan saldırılar nedeniyle dumanlar yükseldi.

IŞİD, Ocak ayında PYD kontrolüne geçen Ayn el Arap'a yeniden saldırdı. İlk saldırı sabah saatlerinde yaşandı. PYD kıyafeti giydiği belirtilen IŞİD militanları bomba yüklü bir araçla PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin hakim olduğu Ayn el Arap'a gitti.

Araç, Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir bölgedeki yerleşim yerinde patlatıldı. Patlamada 35 kişi hayatını kaybetti. 100'ün üzerinde kişi de yaralandı. Yaralılar Türkiye'deki hastanelere getirildi.

İlk patlamanın ardından IŞİD harekete geçti. 3 ayrı bölgeden kente saldırdı. Çatışmalar kent merkezine kadar sıçradı.

Çatışmalar sürerken ikinci saldırı gerçekleştirildi. Bu kez PYD'nin kontrol noktasına giren bir araç patlatıldı. O anlar kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Saldırıyla ilgili Türkiye'ye de bir suçlama yöneltildi. Saldırıyı yapan IŞİD militanlarının Türkiye'den bölgeye geçiş yaptığı iddia edildi. Ancak o iddia Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından jet hızıyla yalanlandı.

Bölgedeki tansiyonun yeniden yükselmesiyle sınırda güvenlik önlemleri de arttırıldı.

Öte yandan, IŞİD Haseki'de de Suriye ordusuyla çatıştı. Çatışma, kent merkezinin güney ve batı kısımlarında yoğunlaştı. Haseki'nin güneyde 27 IŞİD militanı öldürüldü. Humus'un doğusundaki Cub el-Cerrah'ta da IŞİD Suriye ordu tarafından püskürtüldü.

ulusalkanal.com.tr