Türk hekimlerinin bayramı kutlu olsun

Dünyada sadece Türk hekimlerine özel olan Tıp Bayramını kutladık. Tıp Bayramı Türk hekimleri için vatan ve namus anlamına geliyor. Çünkü işgal altındaki İstanbul'da direniş hareketini Tıbbiyeli Hikmetler örgütledi. Hem de 14 Mart gününde...

Osmanlı İmparatorluğu'nda ilk tıp okulu olan "Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okul 14 Mart 1827 tarihinde açıldı. Bu tarih ülkemizde modern tıp eğitiminin de başlangıcı olarak kabul ediliyor.

İstanbul işgal edilmiştir. Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane'nin öğrencileri tıbbiyeli Hikmetler 14 Mart 1919'da işgale karşı direnişi Tıp Bayramını örgütleyerek kutlamışlardı. İşte o günden bugüne Türkiye'de 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanıyor.

Türkiye'nin bütün illerinde olduğu gibi İzmir'de de bir dizi etkiliklerle kutlandı Tıp Bayramı. İl Sağlık Müdürlüğü, üniversitelerin tıp fakülteleri, Tabip Odası ve TCDD işbirliği ile yapıldı etkinlikler. Meslekte 40.yılını dolduran hekimlere plaket verildi. Prof. Dr. Sait Eğrilmez, hekimliği türkülerle anlattı.

Tarihi Basmane Garı'nda “14 Mart Sağlık Tarihi Sergisi” açıldı.

Garda 1 asırlık geçmişi olan, 1982 yılından hizmeti sona eren 456 numaralı Sıhhi İmdat Vagonu sergilendi.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri doktor Ceyhun Balcı, hükümetin reçetesini yazdı.

Ulusal Kanal ailesi olarak Türk hekimlerinin bayramını kutluyoruz.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr