İstanbul'da PKK terörü

HDP'nin çağrısıyla başlayan provokasyon İstanbul'u savaş alanına çevirdi. 22 ilçede iki gündür devam eden olaylarda çok sayıda araç ateşe verildi, banka ve işyerlerinin camları kırıldı.

HDP'nin çağrısı ile IŞİD saldırılarını protesto etme bahanesiyle sokağa çıkan PKK yanlıları, İstanbul'u savaş alanına çevirdi.

İstanbul'da iki gecedir devam eden eylemlerin bilançosu ağırlaşmaya başladı. 22 ilçe de gece boyu terör örgütü yanlıları ile polis arasında çatışmalar yaşandı.

PKK'nın sözde asayiş ekiplerinin de silahlanarak eylemlere katılmaya başlaması Emniyet'i harekete geçirdi. İlçe merkezlerindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

Polis yetersiz kaldığı için Jandarma'dan yardım istendi. Olası bir eyleme karşı Jandarma birlikleri meydanlara konuşlandırıldı.

Sokaklardaki çatışmaların zarar gören yurttaşlar oldu. Çok sayıda araç ateşe verildi, atılan molotofkokteyleri evlere isabet etti.

Sultangazi'de mahalle sakinlerinin tepkisi nedeni ile ilçe binalarından çıkamayan HDP'liler, polis gözetiminde, 7 saat sonra binadan çıkartıldı.

Sabah saatlerinde kadar devam eden eylemlerden geriye evlerin duvarlarındaki kurşun izleri, kırık camlar, yakılmış araçlar kaldı.

ulusalkanal.com.tr

pkk eylem istanbul provokasyon savaş alanı hdp ışid ateşe verildi