2015’te en çok neleri konuştuk?

Sosyal medya iletişim çağının en önemli araçlarından biri. Ülkeyi, bölgeyi, dünyayı ilgilendiren olaylar sosyal medyada da geniş yer buldu.

2015’te en çok neleri konuştuk?

Türkiye 2015 yılında sosyal medyada en çok seçimler, Özgecan Aslan cinayeti, Ankara ve Paris saldırılarını konuştu.

7 Haziran seçimlerinde AKP'nin seçim yüzdesinin gerilemesi ile koalisyon tartışmaları başladı. Akp'nin koalisyon görüşmeleri de olumlu sonuç vermeyince, meclisten erken seçim kararı çıktı. 1 Kasım günü yeniden seçime giden Türkiye'nin sandığından, Akp tek başına iktidar olarak çıktı.

Seçimlerin öncesinde ve sonrasında Twitter’da 33 milyon 350 bin 16 tweet atıldı.

13 Şubat'ta cansız bedeni yakılmış şekilde bulunan 20 yaşındaki Özgecan Aslan Türkiye'yi yasa boğdu. Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde eylemler yapıldı. Tepkiler sosyal medyada da dile getirildi. Özgecan günlerce sosyal medyanın birinci gündemiydi.

10 Ekim'de Ankara'da büyük bir patlama oldu. Bir çok sivil toplum örgütü tarafından düzenlenecek olan miting öncesi yaşanan patlamayla çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Ankara'daki patlama sosyal medyada günlerce konuşuldu.

13 Kasım'da Paris'te yaşanan ve 132 kişinin hayatını kaybettiği kanlı terör saldırıları da sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

ulusalkanal.com.tr