Zam pazarlığı başladı

Asgari ücret için zam pazarlığı başladı. İşçi, işveren ve hükümet kanadı masaya oturdu. Ancak henüz ücret teklifleri sunulmadı. Bir sonraki toplantı ise 17 Aralık'ta...

Zam pazarlığı başladı

Asgari ücrette zam pazarlığı başladı. Çalışma Bakanlığı, Türk-iş ve TİSK masaya oturdu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında taraflar henüz ücret tekliflerini sunmadı.

İşçiler adına toplantıya katılan Türk-İş Temsilcisi Nazmi Irgat, "İnsanların çaresizliği ve işsizlik gerekçe yapılarak düşük ücret politikasının sürdürülmesi kabul edilemez" dedi. Irgat, hükümetin 2015 yılı programında öngörülen yüzde 3+3 artış oranının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Irgat, işçi kesiminin harcama gruplarını dikkate alan bir enflasyon oranının ve en düşük memur maaşının dikkate alınmasını talep ettiklerini belirtti.

İşveren adına toplantıya katılan TİSK Heyeti ise Türkiye'deki asgari ücretin 12 Avrupa ülkesinden yüksek olduğunu öne sürdü. TİSK heyeti Başkanı Metin Demir "Araştırmalar, Türkiye'de asgari ücret düzeyinin verimlilik düzeyine ve ortalama ücret düzeyine göre yüksek olduğunu göstermektedir" dedi.

Komisyonun ilk toplantısı tamamlandı. Taraflar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısını 17 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda gerçekleştirecek.

ulusalkanal.com.tr