TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 30 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi

El Bab'da yoğunlaşan Fırat Kalkanı Harekâtında, IŞİD'li teröristlerin yoğun olarak kullandığı tüneller bulundu. Labirenti andıran tüneller hava harekâtlarıyla imha edildi. Bu arada 174'üncü gününü geride bırakan operasyonlarda havadan ve karadan toplam 194 hedef vuruldu, 30 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 30 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı harekâtı El Bab'da devam ediyor. Kasaba merkezini IŞİD'lilerden temizleme çalışmaları sürerken, teröristlerin yoğun şekilde kullandığı tüneller bulundu.

Labirenti andıran tüneller ÖSO unsurları tarafından kontrol edildi. İçlerinden teröristlere ait çok sayıda alet ve malzeme ele geçirildi.

Askeri kaynaklara göre tüneller 10-15 yıl önce Fırat nehri suyunu tarım arazilerine taşımak için yapılmıştı. IŞİD'liler hem bu hem tarihi dönemden kalma tünelleri bombardımanlardan kaçmak için yoğun şekilde kullandı.

El Bab'a girilince tünellere ait şemalar ele geçirildi. Ardından da devreye Türk savaş uçakları girdi. Hava harekâtlarında IŞİD'lilerin gizlendikleri tüneller, akıllı mühimmatlarla imha edildi. Çok sayıda teröristi etkisiz hale getirilen IŞİD'e böylece çok ağır bir darbe indirilmiş oldu.

Bu arada son aşamalarına geldiği belirtilen El Bab operasyonunda topçu birlikleri IŞİD hedeflerini ateş altına aldı. Yapılan atışlarda 143 ayrı IŞİD hedefi baskı altına alındı. Bulundukları yerlere kıstırılan teröristlere öldürücü darbeyi ise Türk savaş uçakları indirdi. Hava harekâtlarında teröristlerin barınma amaçlı kulandıkları 51 ayrı hedef yerle bir edildi.

Topçu atışları, hava harekâtı ve çatışmalarda 30 IŞİD'li öldürüldü.

ulusalkanal.com.tr

tsk terörist ışid Fırat Kalkanı