MHP'li vekilden önemli iddia!

IŞİD terör örgütünün Musul Başkonsolosluğu'nda rehin aldığı 49 Türkü serbest bırakacağını açıkladı. AKP Hükümeti'nden ise konuyla ilgili somut bir açıklama gelmedi.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskının ardından Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile 48 konsolosluk çalışanını rehin alan IŞİD'den açıklama geldi.

IŞİD terör örgütü sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Güvenliklerini sağlıyoruz, onları ülkelerine iade edeceğiz. Korkulacak bir şeyleri yok çünkü onlar Sünni" dedi.

IŞİD komutanı, Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın Musul Valiliği'nde, konsolosluk personelinin ise başka bir yerde tutulduğunu açıkladı. IŞİD, rehineleri Musul'a vali olarak atadığı Haşim Cammas'a teslim etti.

Rusya'nın Sesi'nin haberine göre, IŞİD'in akşam saatlerinde twitter üzerinden yapıtğı açıklamada, rehin tuttuğu konsolosluk çalışanlarının akşam saatlerinde İstanbul'da olabileceklerini bildirdi.

Türk konslolosluğuna yapılan saldırı sonrası gözler Meclis'e çevrildi. Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun IŞİD teröristlerince ele geçirilmesinin ardından, sınırötesi operasyon sorusu gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NATO ve Birleşmiş Milletler nezdinde girişimler yapıldığını, ancak bir tezkere çalışmasının olmadığını açıkladı.

İçileri Bakanı Efkan Ala, rehin alınan konsolosluk çalışanlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

MHP Milletvekili Sinan Oğan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Musul Başkonsolosluğu'nun AKP Hükümeti'ni günler öncesinden uyardığüını, ancak hükümetin tepkisiz kaldığını açıkladı.

IŞİD'in rehin aldığı Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın Bursa’da oturan ailesi kaçırılma haberi ile yıkıldı.

74 yaşındaki baba Şerafettin Yılmaz, Hükümetten bilgi alamamaktan yakındı.

ulusalkanal.com.tr