“Milli iradeyi satıyorsunuz” sözleri siyasetin gündeminde

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Milli iradeyi satıyorsunuz” sözleri siyasetin gündeminde. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamaları, "Sert muhalefet değil, sadece gerçekleri söyledim" sözleriyle değerlendirdi. Başbakan Binali Yıldırım da, Meclis'te bu tarz olayların yaşanabileceğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "60 günlük tartışma sonrası bunu normal karşılamak lazım" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan Meclis Özel oturumunda yaptığı bu açıklamalarla başlayan tartışma liderlerin gündeminde.

Sert muhalefet yapmadığını, gerçekleri söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yetkileri alınan bir parlamento, 'güçlü parlamento' olarak sunulamaz. Bu akla ve mantığa aykırı bir söylem" dedi.

Genel Kurul'da yaşanan tartışma resepsiyonda BaşbakanBinali Yıldırım'a da soruldu. Yıldırım, "Olur bunlar, Meclis'te olağan şeyler. O kadar olsun. Meclis, adı üstünde milletin evi. Herkes düşündüğünü, bildiğini söyledi. Bir şey yok" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "60 günlük tartışma sonrası bunu normal karşılamak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu tartışmalar hep sürecek mi?" sorusuna Bahçeli, "Olmaması lazım. Artık referandum sonuçları belli olmuştur" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

chp mhp AKP devlet bahçeli kemal kılıçdaroğlu Başbakan binali yıldırım