Yaban hayvanları için 2 bin metre yüksekliğe yiyecek bırakıldı

Ağrı Dağı eteklerine kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için 2 bin metre yüksekliğe yem bırakıldı.

Yaban hayvanları için 2 bin metre yüksekliğe yiyecek bırakıldı

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, kar yağması ve soğuk havayı göz önüne alarak kentin yüksek kesimlerinden olan Ağrı Dağı’nın 2000 rakımlık Korhan Yaylası’na yaban hayat için doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

Türkoğlu, "Dün kar yağışının yüksek kesimlere fazla yağmasından dolayı kent genelinin en yüksek kesimlerindeki hayvanlar yiyecek sıkıntısı çekmekte. Yaban hayvanlarının insanların yaşam alanlarına inmemesi için Ağrı Dağı eteklerine 2 bin metre yüksekliğe kuşlar için buğday, yaban hayvanları için de sakatat bıraktık" dedi.

Türkoğlu, "Hava koşullarına göre stoklarımızda 4 bin ton buğday ve sakatat bulunuyor. Bu yiyecekleri hava koşullarına göre belirlediğimiz alanlara bırakacağız. Bu sayede yaban hayvanlarının yiyecek bulmak için aşağılara inmesini engelleyerek vatandaşların can güvenliğini sağlamış olduk” dedi.

Iğdır’ın kırsal alanına ve Ağrı Dağı eteklerine yem bırakma çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Türkoğlu, "Keklik türü için buğday, tavşan türleri için ot türü şeyler, tilki ve kurt gibi etçil hayvanlar için ise sadakat vb. yemleri bıraktık. Kış mevsimi süresince bu tür çalışmalara devam edeceğiz. 4 bin ton yem bırakmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Serdar Ünsal

ulusalkanal.com.tr