Altay kaybetti dost kazandı

SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta deplasmanda lider Zonguldak Kömürspor'a 4-2 yenilen Altay, 2 ekip arasında kurulan dostluk ilişkisiyle teselli buldu.

Altay kaybetti dost kazandı

27 yıl sonra yeniden karşılaşan 2 kulübün yöneticileri ve taraftarları arasında esen dostluk rüzgarı, sahadaki rekabetin önüne geçti. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, maçtan bir gün önce Altay yönetimini akşam yemeğinde ağırladı. Siyah beyazlılar Belediye Başkanı Akdemir'le Zonguldak Kömürspor Asbaşkanı Gökhan Demir'e 100'üncü yıl forması hediye etti. Zonguldaklı futbolseverler ise müsabakadan önce Altaylı taraftarları kahvaltıda konuk etti.

Zonguldak Kömürsporlu taraftarların tribüne, "Hoş geldin Büyük Altay" pankartı astığı maçtan önce 2 takımın futbolcuları, el ele seyircileri selamladı. "Skor dışında herşey güzeldi" diyen Altay teknik direktörü Serdar Sabuncu, şunları söyledi:

"Bizi müthiş karşıladılar ve uğurladılar. Bu ligin üzerinde bir futbol oynandı. Geriden gelip 2-1 öne geçtik, ancak sakatlanan Halil'in tedavi için saha kenarına geldiği anda gol yedik. İkinci yarıda Kubilay'la bir topumuz direkten döndü. Son düdüğe kadar mücadele ettik, pozisyonlar bulduk. Ligin en iyi takımına yenildik, ancak umutluyuz. Futbolcularımla gurur duyuyorum."

Mustafa KÖPRÜLÜ

DHA