Fethullahçı sicilli Akyürek hakkında çarpıcı iddia

Ali Fuat Yılmazer ile birlikte 20 istihbaratçının tutuklandığı soruşturma dosyasından önemli bir isim ile ilgili çarpıcı bir müfettiş raporu ortaya çıktı. O isim birçok olayla anılan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek... Müfettişler Akyürek'in görevden ayrılmadan 6 gün önce dairedeki bütün bilgisayarların log kayıtlarını sildirdiğini saptadı. Dairenin önceki Başkanı Sabri Uzun; Log kayıtlarının silinmesinin, "yasadışı gizli elin ve örgüt bağlantılarının gizlenmesi" anlamına geldiğini belirtmişti.

Fethullahçı sicilli Akyürek hakkında çarpıcı iddia

Sicilinde Fethullahçı notu bulunan Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek de yasa dışı dinleme soruşturma dosyasına girdi.

Ali Fuat Yılmazer ile birlikte 20 istihbaratçının tutuklandığı soruşturma dosyasında yer alan müfettiş raporunda, Ramazan Akyürek ile ilgili önemli bilgiler yer aldı.

Müfettiş raporunda, Emniyet İstihbarat Dairesi'ndeki log kayıtlarının Akyürek'in talimatıyla silindiği bilgisine yer verildi.

Ramazan Akyürek Hakkında Müfettiş Raporu:

"... (imha talep) yazısının daire başkan yardımcısı ikinci sınıf emniyet müdürü Hüseyin Özbilgin tarafından onaya sunulduğu, 'olur'un Daire Başkanı 1.Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek tarafından imzalandığı, onaydan bir gün sonra 10 Ekim 2009 tarihinde log kayıtlarının imha edildiği..."

İmha işlemi 10 Ekim 2009'da yapıldı. Bu tarih, Ramazan Akyürek'in Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndan alınmadan sadece 6 gün öncesine denk geliyor. Müfettişler bu durumu " (...) Yetkisini kötüye kullanan veya suç işleyen görevlileri tespit etmede en önemli delil olan log verilerin imha edildiği..." ifadeleriyle değerlendirdi.

Raporda bu nedenle Ramazan Akyürek hakkında disiplin soruşturması yürütüldüğü belirtildi. Akyürek ile birlikte aynı suçlamayla 16 polis hakkında daha inceleme yapıldığı ifade edildi.

Müfettişlerin "Log kayıtlarının silinmesi, suçluların bulunmasını engelliyor" tepsiti oldukça önemli. İstahbarat Dairesi'nin Akyürek'den önceki başkanı Sabri Uzun da Hrant Dink soruşturması kapsamında verdiği ifadede bu noktaya dikkat çekmişti. Hrant Dink davasının, Ergenekon-Balyoz davaları için fünye olarak kullanıldığını belirten Uzun, bunu da Emniyet içindeki "gizli el"in yaptığını açıklamıştı. Uzun, Log kayıtlarının silinmesinin, "yasadışı illegal yapının ve bağlantılarının gizlenmesi" anlamına geleceğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

emniyet fethullahçı lop