Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom el sıkıştı: İşçilere yaklaşık yüzde 40 zam yapıldı

Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom arasında yaklaşık 4 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı. En düşük işçi ücreti 4 bin 200 lira olarak belirlendi. Taraflar ayrıca, ilk yıl için yüzde 28,3, ikinci yıl içinse enflasyon artı yüzde 11 oranında zamma imza attı.

Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom el sıkıştı: İşçilere yaklaşık yüzde 40 zam yapıldı

Türk Telekom işçisine müjdeli haber geldi. Yönetim ile sendika, yaklaşık yüzde 40 oranında zam için anlaştı.

Türkiye Haber-İş Sendikası ile Türk Telekom arasındaki toplu iş sözleşme süresi nisan ayında başladı. Yaklaşık 4 ay süren müzakereler sonunda taraflar 1 Mart 2021'den 1 Mart 2023'e kadar geçerli olacak ücretler için el sıkıştı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre, en düşük işçi ücreti 4200 lira olarak belirlendi. Ayrıca birinci altı ay için seyyanen 850 lira, ikinci altı içinse seyyanen 450 lira ödenmesi kararlaştırıldı.

Bu iyileştirmelerin ardından ek olarak ilk yıl için toplam yüzde 28,3 zam yapıldı. İkinci yıl içinse enflasyon farkıyla birlikte yüzde 11 zam kararı alındı.

Vardiya nöbet priminde de artışa gidildi. Buna göre, iki yıl için toplam 12 lira 60 kuruş olan ödeme 17 buçuk liraya çıkartıldı. Giyecek yardımı 4 bin lira, evlenme yardımı ise 5 bin lira oldu.

Ayrıntıları resmi internet sitesi üzerinden paylaşan Türkiye Haber-İş Sendikası, sözleşmenin sendika üyeleri, aileleri ve işverene hayırlar getirmesini temenni etti.

işçi maaş emek toplu iş sözleşmesi Haberİş Sendikası işçi zammı işçi zam