Dış basın Davutoğlu’nu böyle gördü

Davutoğlu'nun başbakanlığa adaylığı, dünya basınında geniş yer buldu. Dış basın Davutoğlu için "sadık memur", "Pan-İslamist", "Neo Osmanlıcı" gibi sıfatlar kullandı.

Dış basın Davutoğlu’nu böyle gördü

Fransız haber ajansı AFP, Davutoğlu'nu "Yeni Osmanlıcı" ve "Pan İslamist" olarak tanımladı. Davutoğlu'nun "Erdoğan'a sadık bir memur olduğu" ve "yeni cumhurbaşkanına tamamen bağlı olacağı" ifade edildi.

Haberde Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı görevi sırasındaki icraatlarına da göndermede bulunuldu. Davutoğlu'nun dış politikalarının Ankara'yı yalnızlaştırdığı, çevre ülkelerdeki çatışmaların "bölünme sınırına dayandığı" vurgulandı.

İsrail gazetesi The Times of Israel de Davutoğlu döneminde yürütülen dış politikayı eleştirdi. Gazete, AKP hükümetinin Suriye'de teröristlere destek vererek mezhep siyaseti yürütmesinin Türkiye'nin tarafsızlığını ve gücünü kaybetmesine neden olduğunu yazdı.

Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, Ahmet Davutoğlu'nu "Erdoğan'ın yakın sırdaşı" olarak tanımlarken, İngiliz Financial Times da "Davutoğlu'nun Erdoğan'ın sözünden çıkmayacağı"nı yazdı.

Moskova merkezli RIA Novosti Haber Ajansı ise Davutoğlu'nun başbakan olmasıyla AKP'nin bölünmeye başlayacağına işaret etti.

Amerikan haber ajansı Associated Press ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son süreçte devredışı kalmasına dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr