Albayrak: 70 milyon lira cezası kesildi, 77 maden ocağı kapatıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl 6 bin 494 maden sahasının denetlendiğini açıkladı. Albayrak, denetlemeler sonucu maden şirketlerine 70 Milyon Lira iş güvenliği cezası kesildiğini belirtti.

Albayrak: 70 milyon lira cezası kesildi, 77 maden ocağı kapatıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl 6 bin 494 maden sahasının, iş sağlığı ve güvenliği açısından denetlendiğini açıkladı.

2015 yılında bin 86 adet idari para cezası uygulandığını belirten Albayrak, maden şirketlerine toplam 70 Milyon Lira iş güvenliği cezası kesildiğini söyledi.

Bakan Albayrak, muhalefet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne iletilen bazı soru önergelerine verdiği yazılı cevapta, madenlerde yapılan iş sağlığı ve güvenliğine yönelik teftişlerin anlık teftişler olduğunu ve söz konusu iş yerlerinde mevzuata aykırılıkların tespit edildiğini kaydetti.

İş verenlerin, çalışanlarının sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu vurgulayan Albayrak, yapılan denetlemeler sonucu 77 maden şirketinin faaliyetlerinin durdurulduğunu da açıkladı.

Maden işletmelerinde, işlerin tekniğine uygun ve emniyetle yürütülmesini sağlamak amacıyla en az bir maden mühendisinin çalıştığını belirten Albayrak, işletmenin büyüklüğüne göre teknik eleman bulundurulmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

ulusalkanal.com.tr