Çin'de ''İki Toplantı'' sürüyor

Çin'in en önemli siyasi etkinliği Pekin'de düzenleniyor. "İki Toplantı" adıyla yapılan zirvede hükümetin Kovid-19 raporu sunuldu. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de koronavirüs ile mücadelede taban birimlerin önemine dikkat çekti.

Çin'de ''İki Toplantı'' sürüyor

Çin'in en büyük yasama meclisi olan 13. Ulusal Halk Kongresi'nin üçüncü oturumu yapıldı. Pekin'de düzenlenen ve "İki Toplantı" adı verilen zirvede Kovid-19 raporu sunuldu.

Raporu, 13. Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu okudu.

Büyük Halk Salonu'ndaki Genel Kurul Toplantısına Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping ve diğer liderler de katıldı.

Li, raporda, koronavirüs salgınıyla mücadelede atılan adımları özetledi.

Li, "Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana, Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi hemen harekete geçti ve yasal görevini yerine getirdi. Yasadışı ticaret ve yaban hayatı tüketimini tamamen yasaklama kararı aldık." dedi.

Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping de salgına yönelik değerlendirmeler yaptı. Çin lideri, koronavirüs ile mücadelede taban birimlerin rolünü vurguladı.

Şi Cinping, "İki Toplantı" sürerken açıklamalarda bulundu. Milletvekillerinin raporlarını dinledikten sonra konuşan Şi, "Bu salgın, mahalle ofisi, toplum merkezi, şehir seviyesi ve köy gibi taban birimlerimizin rolünü daha da vurgulamaktadır." dedi.

Genellikle mart ayında gerçekleşen ve on günden fazla süren yıllık oturum, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Tüm dünyanın takip ettiği oturum bu sene kısa tutulacak ve 28 Mayıs'ta sona erecek.

ulusal.com.tr

koronavirüs çin