Adnan Oktar tutuklandı

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Adnan Oktar ile birlikte 31 kişi tutuklandı. Oktar ilk ifadesinde de "Bana kumpas kurdular" dedi. Toplam tutuklu sayısı da 157'ye yükseldi.

Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturmada, gözaltına alınan 187 kişiden aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 157 kişi tutuklandı.

Zanlılardan, 5’i emniyetten ve 1’i savcılıktan serbest bırakılırken, 13’ü de mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 11 zanlının sorgusu sürüyor.

Oktar'ın ilk ifadesi de ortaya çıktı.

Tutuklanan Oktar'ın casusluk yaptığı iddia ediliyordu.

İstanbul Başsavcılığı tarafından tutuklamaya sevk edilen şüpheliler hakkında hazırlanan sevk yazısında da ilginç tespitlere yer verildi.

Yazıda Adnan Oktar’ın 80’li yıllardan itibaren sözde dini bir cemaat kisvesi altında, İslam dinine ve ahlaka tamamen aykırı kurallar ve yöntemlerle suç amaçlı örgüt yapılanması oluşturduğu belirtildi.

Yine aynı yazıda Oktar’ın liderliğin yaptığı örgüt ile FETÖ arasındaki benzerliklere dikkat çekildi. Örgütün, FETÖ benzeri yöntemle dini duyguları sömürdüğü ve para topladığı belirtildi.

Grup üyelerinin, FETÖ mensupları gibi önemli yayın kuruluşlarında, holdinglerde çalışan örgüt mensupları aracılığıyla istihbarat topladığı da vurgulandı.

ulusal.com.tr

tutuklandı adnan oktar