AKP cami sattı

AKP cami sattı

AKP'li Üsküdar Belediyesi sınırları içersindeki toplam 6 bin metrekarelik dört arsayı vergi borçlarına karşılık 27 milyon 423 bin 190 TL'ye hazineye sattı. Arsaların üçü Bulgurlu Mahallesinde, biri Altunizade Mahallesi'nde bulunuyor.

Satışı yapılan arsalardan birinin üzerinde Validabağ Korusu'nun hemen yanında olaylı şekilde inşaa edilen camide var.

Üsküdar Altunizade Mahallesi 1313 ada, 197 parseldeki tescil dışı yeşil alan olan arsa 2012 yılında imar değişikliği ile dini tesis alanı haline getirilmiş ve cami yapılması kararı alınmıştı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yakından ilgilendiği cami yapımı demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. Sayısız eylemler yapılmasına ve binlerce imza toplanmasına karşı cami TOMA'lar eşliğinde gaz bombaları ile yapımı tamamlanarak ibadete açıldı.

İbadete açılmasının ardından caminin üzerindeki arsanın cami ile birlikte hazineye satılması tepki ile karşılandı. Gazetemize açıklamada bulunan Üsküdar Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi CHP'li Nezih Küçükerden “satış CHP'li üyelerin red oyuna karşın AKP nin evet oyuyla gerçekleşti. Sadece bu cami değil satışı yapılan 4 arsanın bir tanesinin üzerindede cami var. Bu camiler yurttaşların kurduğu yardım dernekleri ile yapıldı. Madem bu arsalar satılacaktı o zaman bu camilerin yapımına niçin izin verildi.Para ve çıkar için camileri satanları ne vatandaşlar nede Allah affetmeyecektir. “ dedi.

Haber: Derya Derviş

ulusalkanal.com.tr

Üsküdar cami