Demirtaş'tan PKK'ya yapılan "silah bırak" çağrılarına yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın "silah bırak" çağrılarını dikkate almadığını söyledi. Demirtaş, "Kandil'dekileri hadi silahları gömelim demez ve demiyor. Bunun bir yasasının olması lazım" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'tan PKK'ya yapılan "silah bırak" çağrılarına yanıt

İngiltere’de temaslarda bulunan HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, hükümettin PKK'ya yönelik "Silah bırakın" çağrılarını değerlendirdi. PKK'nın bu çağrıları dikkate almayacağını belirten Demirtaş, "bunun için yasa çıkarılması lazım" dedi.

Demirtaş, şöyle konuştu: "Yani ’Hadi silahlarınızı betona gömün’ diye Kandil’e seslendiğinde, oradakiler de ’Hadi getirelim gömelim’ demezler, demiyorlar. Bu iş için bile bir yasa çıkarması lazım parlamento. Silahlarını nereye bırakacaklar? Hangi betona gömecekler? Bu betonun çimentosu, kumunu nerden alacak? Bunun bile bir yasasının olması lazım."

Demirtaş açılımın yeniden başlaması gerektiğini söyledi. "Yeniden başlayacaksa parlamento daha aktif olmalı, bu iş parlamentonun işidir." dedi.

Parlamentoda komisyonlar kurulmasını ve bütün partilerin dahil edilmesi gerektiğini savunan Demirtaş, "Biz sayın Öcalan’ı, KCK yönetimini yok sayılarak, dışlanarak, oluşturulacak bir çözümün, çözümsüzlük olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş