"TSK Mümbiç operasyonuna destek veriyor" iddiası yalanlandı

Amerika ve PYD'nin Mümbiç'e yönelik saldırılarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de topçu atışlarıyla destek verdiği iddiası yalanladı. "Operasyonda yokuz" diyen askeri kaynaklar, Türkiye'nin kırmızı çizgisinin ihlal edilmesi durumunda müdahale edeceklerini belirtti. Öte yandan PYD'nin zırhlı araçları Fırat Nehri üzerinden feribotla karşıya geçirdiğina ilişki görüntüler yayınlandı.

"TSK Mümbiç operasyonuna destek veriyor" iddiası yalanlandı

"Mümbiç'e yönelik operasyonda yokuz. Kırmızı çizgiler aşılırsa müdahale ederiz"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Amerika ve PYD'nin Mübiç'e yönelik saldırısına destek verdiği iddiası, askeri kaynaklar tarafından bu ifadelerle yalanlandı.

Aydınlık gazetesine bilgi veren askeri kaynaklar, ordunun böyle bir operasyona top atışlarıyla destek vermesinin mümkün olmadığını belirtti.

Bölgedeki kırmızı çizgilerin kesin olduğunu vurgulayan askeri kaynaklar, PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesinin müdahale sebebi olduğunu kaydetti.

Öte yandan, PYD'ye hava desteği veren Amerika, Mümbiç'e 18 hava saldırısı düzenledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırılarda 15 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırı için bazı zırhlı araçlar Fırat nehri üzerinden feribot ile karşıya geçirildi. Araçlar geçirilmeden önce koalisyona ait savaş uçakları bölgeyi bombalayarak PYD'nin önünü açtı.

ABD ve PYD'nin Mümbiç'e yönelik saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan da açıklama geldi. Erdoğan, Obama ile görüştüğünü belirtti, YPG'nin sadece lojistik güç olarak kullanıldığını söyledi. Erdoğan, "Orada bir defa şu anda SDG olarak ifade edilen bu güçlerin içinde yaklaşık 450 kadar YPG var. Bunun dışında 2 bin 500 civarında Araplardan var. Toplamda 3 bin kişi bu operasyonda yer alıyor. Yani söylenen de şudur: YPG burada daha çok lojistik güç teşkil edecek. Asıl gücü Araplar oluşturacak. Söylenen bize bu olmuştur" dedi.

ulusalkanal.com.tr