İsrail askerinden Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Olaylar, 100 kadar Yahudi'nin Mescid-i Aksa avlusuna alınmasıyla başladı. Yahudilerin alınmasına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri çatıştı, 27 kişi yaralandı. Olayların ardından İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İsrail askerinden Mescid-i Aksa'ya baskın

Kudüs'te gerilim tırmandı. İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastı.

Olay, sabah saatlerinde İsrail'in Yahudileri Mescid-i Aksa'ya almasıyla başladı. Yaklaşık 100 Yahudinin ağlama duvarına bakan avluya alınmasına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Cami içinde ve çevresinde yaşanan çatışmalarda 27 kişi yaralandı.

Olayların tırmanması üzerine, yaklaşık 300 İsrail askeri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Mescid-i Aksa'nın yönetimini üstlenen İslami Vakıflar Dairesi Müdürü Azzam el-Hatib, İsrail askerlerinin 1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girdiklerini söyledi. Hatib, "Bu çok tehlikeli bir adım. Daha önce olmamıştı. Kabul edilemez bir durum. İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır" diye konuştu.

Baskın sırasında çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar arasında baskını görüntülemek isteyen Türk gazetecilerin de olduğu bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Kudüs İsrail askerleri Mescid-i Aksa