Aziz Yıldırım davasında yeni gelişme

Anayasa Mahkemesi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "adil yargılanma hakkı ihlal edildi" gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuruyla ilgili harekete geçti. Mahkeme ihlal iddialarıyla ilgili, gözaltı ve tutuklama kararlarını davaya bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden istedi.

Aziz Yıldırım davasında yeni gelişme

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Yargıtay'ın onadığı Şike davası kapsamında Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyla ilgili gelişme yaşandı.

Anayasa Mahkemesi, Yıldırım'ın "Adil yargılanma hakkı ihlal edildi" iddiasına dayanak olacak belgeleri davaya bakan mahkemeden istedi. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenen belgeler arasında, gözaltı ve tutuklama sürecine ilişkin belgeler bulunuyor.

Yıldırım başvurusunda "4 günlük gözaltı süresini doldurduğu halde gözaltında tutulduğunu" belirtmişti. Mahkemeden bu iddiayla ilgili, gözaltına alınma ve tutuklama kararları istendi.

Başvuruda, teknik takip kararlarının yasadışı olarak "silahlı örgüt" kapsamında alındığı da ifade ediliyordu. Yüksek Mahkeme, bu iddiayla iglili olarak teknik takip kararlarının gönderilmesini istedi.

Anayasa Mahkemesi, tutukluluğun devamı kararlarını da mahkemeden istedi. Yıldırım'ın gerekçelerin ayrıntılı olarak açıklanmadığı' yönündeki iddiası da bu belgeler üzerinden incelenecek.

ulusalkanal.com.tr