ABD'den El Kaide açıklaması

ABD Hazine Bakanlığı, El Kaide'nin Suriye'ye Türkiye üzerinden militan ve para gönderdiğini açıkladı. Eski ABD Hazine Bakanlığı uzmanı "Bu tespitler Türkiye'nin terörizm finansı dünyasıyla bağlantısını gösteriyor" dedi.

ABD'den El Kaide açıklaması

ABD Hazine Bakanlığı, Suriye'ye giden El Kaide militanları ve para yardımından dolayı Türkiye'nin rolüyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Terör ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David Cohen tarafından yapılan açıklamada, İran'daki bir El Kaide yöneticisinin Türkiye üzerinden Suriye'deki El Kaide gruplarına para ve militan gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, "El Kaide'nin İran'daki yönlendirici lideri Yasin al-Suri, yeni savaşçıları Türkiye üzerinden Suriye'ye göndermektedir." ifadelerine yer verildi.

Eski ABD Hazine Bakanlığı uzmanı Jonathan Schanzer, "Bu tespitler Türkiye'nin, El Kaide'nin Suriye'ye akış kanalında oynadığı tehlikeli rolü açıkça işaret etmektedir. Bu açıklama, Türkiye'nin terörizm finansı dünyasıyla bağlantılarını göstermede bir başka rahatsız edici detaydır" dedi.

Bakanlık ayrıca içinde Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkedeki şirket ve bireylere yeni ambargolar getirdi.

ulusalkanal.com.tr

suriye türkiye abd el kaide