Genelkurmay ana davası devam ediyor

Genelkurmay ana davasında yargılanan Sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu belirtilen eski Piyade Kurmay Albay Osman Kardal'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. 15 Temmuz girişimini FETÖ'nün yaptığını söyleyen Kardal, "Bunlara emir komuta içinde giren de var. Bir de işin içinde kendisini bulanlar var" dedi.

Genelkurmay ana davası devam ediyor

Kanlı girişimi FETÖ'nün yaptığını kabul etti, kendisine yönelik suçlamaları reddetti.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığında yaşanan olaylara ilişkin Ankara'da görülen Çatı Dava'nın 13'üncü celsesi yapıldı. Dava, sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam etti.

Duruşmada, eski Piyade Kurmay Albay Osman Kardal ifade verdi. Darbe girişimi gecesi eski Tugˆgeneral Mehmet Partigöç imzalı "atama" mesajında ismi Genelkurmay Cari Harekat Daire Başkanı olarak geçen Kardal, dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Kardal, "Darbeyi FETÖ yapmıştır. Bunlara emir komuta içinde giren de var. Bir de işin içinde kendisini bulanlar var. Onlar yapmıştır, daha doğrusu onlara yaptırılmıştır. Bunun açığa çıkarılması gerekiyor" dedi.

Kendisine komplo kurulduğunu iddia eden Kardal, TSK'nın MEDAS sisteminden gönderilen mesajlarda kendi adının başkaları tarafından kullanıldığını iddia etti. Kardal, konsey üyeliğini de kabul etmedi.

Duruşmada sanık eski İstanbul 2'inci Zırhlı Birlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu da dinlendi.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, darbe girişiminde "Yurtta Sulh Konseyi" adlı Whatsapp grubuna Aydoğdu'nun üye olduğunu anımsattı. Aydoğdu, "Evet, telefonumu gruba dahil etmişler. Grupta bir konuşmam yok. Oradaki paylaşımlar bana da geldi ama açıp okumadım" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

fetö