ABD yaptırımları Pazartesi günü devreye giriyor

Amerika'nın Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları Pazartesi günü devreye giriyor. Yaptırımlar kapsamında, Rusya’ya yabancı yardımlarının, bazı silahların satışlarının, bazı mal ve teknolojilerin ihracatının yasaklanması planlanıyor.

Amerikan yönetimi İngiltere’de eski bir Rus casusunun kimyasal silahla zehirlenmesi sonrasında Rusya’ya yönelik bir dizi yaptırım açıklamıştı. İşte o yaptırımlar Pazartesi resmen devreye giriyor.

Hafta başında devreye girecek olan yaptırımlar Trump yönetimi tarafından 8 Ağustos’ta açıklanmıştı. Amerika Dışişleri Bakanlığı bu son yaptırımların Moskova’nın İngiltere’de eski bir Rus ajanı olan Skripal ve kızının sinir gazıyla hedef alınmasına misilleme olduğunu bildirmişti.

Yeni yaptırımlar Rusya’ya yabancı yardımları, bazı silahların satışını, kredi verilmesini ve güvenlik açısından hassas bazı mal ve teknolojilerin ihracatını yasaklıyor.

Yeni yaptırımlar en az 1 yıl boyunca yürürlükte olacak. Rusya bir daha kimyasal silah kullanmayacağına dair garanti vermezse, 90 gün sonra bir dizi yaptırım daha devreye girecek.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise yaptırımların ancak iki ülke arasında daha fazla gerilim yaratacağını savundu.

ulusal.com.tr

abd rusya