Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın istifa etti

Harran Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ramazan Taşaltın'ın katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği sözler büyük tepki toplamıştı. "Cumhurbaşkanı'na itaat etmek farz" diyen Rektör istifa etti. Atatürk'e hakaret ettiği iddasıyla hakkında soruşturma başlatılan, Şırnak Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Emin Korkmaz ise görevinden uzaklaştırıldı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a itaat etmenin farz, karşı gelmenin haram olduğunu" söyledi, gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Harran Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ramazan Taşaltın'ın, katıldığı televizyon programında söylediği bu sözler büyük tepki çekmişti.

Yükseköğretim Kurulundan Taşaltın'ın istifasına ilişkin açıklama geldi.

Kurul, "Akademi camiamızdaki bütün değerli hocalarımızın ve bilhassa karar alma mevkilerinde bulunan sayın idarecilerimizin söz ve fiillerinin ölçülü, makul, ilmi çerçevede ve toplumun hassasiyetlerini gözetir şekilde olmasına azami dikkat göstermelerinin ehemmiyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Şırnak Üniversitesinde ise Atatürk'e hakaret soruşturması başlatıldı.

Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla ilgili çıkan haber üzerine, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Emin Korkmaz hakkında soruşturma süreci başladı. Kormaz, bu soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırıldı.

ulusal.com.tr

Harran Üniversitesi ramazan taşaltın