SGK terör mağduru işverenlerin prim ödeme süresini uzattı

SGK, terör mağduru işverenlerin prim ödeme süresini uzattı. Terörle mücadele kapsamında bazı il ve ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle zarar gören işverenlerin SGK prim ödemeleri ve belge verme sürelerindeki ertelemeler yıl sonuna kadar uzatıldı.

SGK terör mağduru işverenlerin prim ödeme süresini uzattı

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan bazı il ve ilçelerdeki işverenlerin bu uygulama nedeniyle geciken işlemlerinin idari yaptırımlara dönüşmemesi için bazı tedbirler alındığı belirtildi.

Söz konusu uygulama, Şırnak ve Hakkari illerinin tamamı, Siirt'in Eruh ilçesi, Mardin'in Nusaybin, Derik ve Dargeçit ilçeleri, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde geçerli olacak.

Uygulamaya göre, 1 Aralık 2015-30 Kasım 2016 tarihleri arasında verilmesi gereken her türlü bilgi ve belgenin verme süresi ile yapılması gereken başvuruların süreleri 23 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı. 1 Aralık 2015 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları ile 1 Aralık 2015 ile 30 Kasım 2016 tarihine kadar olan döneme ait prim borçları ve bu döneme denk gelen her türlü yapılandırma ve taksitlendirmelerin taksitlerinin, gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın 2 Ocak 2017 tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.

Açıklamada, Muş'un Varto ilçesi için ilave bir erteleme kararı alınmadığı vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr