Başbakan eski kurmaylara "sahalara inin" çağrısı yaptı

Başbakan Binali Yıldırım halkta karşılık bulmayan Başkanlık teklifi için partisinin eski kurmaylarına sarıldı. Yıldırım AKP'li eski bakanlarla AKP Genel Merkezinde bir araya geldi. Toplantıya, davet edilmelerine rağmen 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu katılmadı. Zirvede eski bakanlara seslenen Yıldırım, “Sahalara inin. Ne kadar birlik görünürsek o kadar başarılı oluruz” dedi.

Başbakan eski kurmaylara "sahalara inin" çağrısı yaptı

“Birlik görüntüsü verin” talimatı verdi, “Sahalara inin” dedi.

Başbakan Binali YıldırımAKP tabanını dahi ikna edemeyen Anayasa değişikliği teklifi için partisinin eski kurmaylarına sarıldı.

AKP hükümetleri döneminde bakanlık yapmış isimler AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Zirveye 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da davet edildi. Ancak iki isim de mazeret bildirdi ve toplantıya katılmadı.

Zirvede Başkanlık referandumu süreci masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre, Yıldırım eski bakanlardan sahalara inmesini istedi.

40’dan fazla eski bakanın katıldığı toplantıda yaklaşık 20 eski bakan süreçle ilgili Başbakan’a soru yöneltti. Zirvede bazı eski bakanların “kararnamelerle görevden almalar hedefinden şaştı” eleştirisi yaptığı öğrenildi. Yıldırım’ın eleştirilere “Biz sıfır hata yok diyemeyiz. Varsa yanlışlıklar doğruyu bulur merak etmeyin” yanıtını verdiği kaydedildi.

Başbakan bir eski bakanın sorduğu “OHAL devam edecek mi?” sorusuna da “şimdilik devam edecek” dediği öğrenildi.

Başbakanın sahaya inmesi talimatını verdiği zirvenin ardından Bülent Arınç soruları yanıtsız bıraktı. Arınç “Kampanya konusunda sahada olacak mısınız?” sorusuna “Bir şey söylemiyim” yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

AKP Ahmet Davutoğlu bülent arınç Başbakan Binali Yıldırım