Sahil projesinin iptali kesinleşti

Antalya'da Ocak ayından beri süren Konyaaltı Sahili tartışmalarına yargı son noktayı koydu. Sahil Yaşam Parkı düzenlemesi ve işletmesi 2018 yılında dönemin Belediyesi yönetimi tarafından ihaleye açılmıştı. Ocak ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Sayıştay raporlarına dayanarak kamu zararı olduğunu açıkladı ve projeyi tek taraflı iptal etti. İhale ortaklarından Ender Alkoçlar ise konuyu yargıya taşımıştı. Yargı kararını verdi ...İhalenin iptali kesinleşti.

Sahil projesinin iptali kesinleşti

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı plajı 2018 yılında dönemin belediyesi tarafından Alkoçlar-Senatalya ortaklığına ihale edilmişti. 28 yıllığına kiralanan sahil bandının düzenlemesi göz doldurdu. Ancak bir yandan da tartışmaların odağı oldu.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kamu zararı oluştuğu iddiası, Sayıştay tarafından da doğrulanınca, ihale encümen kararıyla, Ocak ayında, tek taraflı iptal edildi

İptal gerekçesinde, 15 Milyon TL'nin üzerinde ki zararın yanı sıra, ihalenin mevzuat, yasa ve yönetmeliğe uymadığı başlıkları öne çıktı.

Alkoçlar ve Alse Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, konuyu yargıya taşıdı...Yargı kararı ise tartışmaya son noktayı koydu. Alkoçlar davayı kaybetti. İhalenin iptali kesinleşti.

Konyaaltı sahil bölgesinin yeniden yap-işlet-devret sistemine uygun olarak faaliyete geçirilmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

antalya